Štěpán Křeček

Štěpán Křeček
hlavní ekonom BHS

Pracuje na pozici hlavního ekonoma u obchodníka s cennými papíry BH Securities a.s., kde odpovídá za tvorbu makroekonomických analýz a strategických podkladů. Je autorem populárního podcastu Offline Štěpána Křečka, který si již poslechly statisíce lidí. Rovněž se věnuje komunikaci s veřejností a médii. Aktuálně patří mezi nejcitovanější české ekonomy.

Jak koupit státní dluhopisy

Státní dluhopisy České republiky představují atraktivní a bezpečnou možnost pro investory, kteří chtějí diverzifikovat své portfolio a zároveň získat stabilní výnos. S různými typy dluhopisů a flexibilními možnostmi nákupu jsou státní dluhopisy ideální volbou pro každého, kdo hledá spojení bezpečnosti a výnosnosti.

Jak investovat do S&P 500

Index Standard & Poor's 500 (S&P 500) je pro mnoho investorů symbolem stability a růstu na americkém akciovém trhu. Jedná se o jednu z nejprestižnějších a nejznámějších měřítek amerického trhu, které zahrnuje 500 největších společností s nejvyšší tržní kapitalizací. Investice do tohoto indexu může být cestou k dlouhodobému finančnímu úspěchu, pokud se řídíte správnými strategiemi a principy. V tomto článku se podíváme na nejlepší strategie a tipy, jak efektivně investovat do S&P 500.

Jak investovat do ETF v roce 2024

Burzovně obchodované fondy (ETF) se staly populární volbou pro investory hledající diverzifikaci a efektivitu. Tyto fondy kombinují výhody akcií a vzájemných fondů, nabízejí širokou škálu investičních možností a jsou známé svou přístupností a nízkými náklady. V tomto článku prozkoumáme, proč ETF představují atraktivní investiční nástroj a jaké strategie mohou investoři použít k maximalizaci svých výnosů.

Jak nejlépe zhodnotit peníze?

Díky kvalitnější úrovni finanční gramotnosti je každým rokem čím dál tím více zájemců o finanční produkty. S bohatnoucí společností přibývá lidí s disponibilním příjmem, kteří jsou schopni naspořit si finanční polštář. V momentě, kdy jsou zajištěny základní životní potřeby, tak přichází otázka: „Jak nejlépe zhodnotit své peníze“?

Jak vydělat peníze?

Peníze v různých formách provázejí lidstvo už tisíce let. Jejich podoba se postupně měnila od bronzových napodobenin mušlí, přes kovové mince, papírové bankovky až po digitální číslo na bankovním účtu. Společně s jejich existencí se pojí otázka, která se jen tak nezmění: „Jak vydělat peníze?“

Do jakých akcií investovat peníze?

V současnosti existuje řada investic, o které může investor obohatit své portfolio. Jeden upřednostňuje konzervativní investice, jako jsou dluhopisy nebo zlato, jiný zase alternativní kryptoměny či peer to peer platformy. Akcie ze své podstaty patří do první skupiny. Původní emise těchto cenných papírů náležely v roce 1602 Nizozemské východoindické společnosti. Od té doby se akcie staly cenným nástrojem pro financování společností i oblíbeným podkladovým aktivem investorů.

Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama