Dagmar Fialová: Jak vyrobit nejlepší Pálavu světa
Dáša Fialová je obchodní a marketingová ředitelka vinařství Sonberk, které se svou Pálavou ročníku 2015 ovládlo celou kategorii v jedné z nejprestižnějších světových soutěží, pořádané londýnským časopisem Decanter, právě Pálava zde získala titul nejlepšího suchého aromatického vína světa. Se Štěpánem si povídala o tom, jak na Moravě vyrábět vína světového formátu i o tom, v čem spočívá moderní vinařský přístup oproti tomu tradičnímu. To vše v dobrém rozmaru u sklenky výborného vína právě ze Sonberku.
V rozhovoru s ní se dozvíte:
- Mohou být dnešní moravská vína světová? Jak se vyrábí nejlepší Pálava na světě? A co vše k tomu vinař potřebuje?
- Kolik dnes stojí vysadit hektar vinic? Proč byl Sonberk, ve své době netradičně, zasazen architektem Pleskotem přímo doprostřed vinic?
- Proč jde na Sonberku o "vína všemi smysly”? S jakým záměrem jsou výběrová vína vyráběna? V čem jsou jedinečná?