Luboš Kastner: O výzvách českého gastro byznysu 2/2
Luboš Kastner je spolumajitelem několika restaurací a konzultantem pro gastro, retail a investice. Kromě toho zastává pozici člena představenstva Hospodářské komory ČR a Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Rovněž je místopředsedou Českého gastronomického institutu. Se Štěpánem si povídali o DPH na pivo, platbách v hotovosti o jeho celkovém pohledu na český gastronomický průmysl.
V rozhovoru s ním se dozvíte:
- Co si myslí o “cash only” v restauracích?
- Jak lze zapojovat v gastronomii umělou inteligenci?
- Co nejvíce řeší při svých konzultacích za otázky?
- Kam správně v gastru měřovat investice a řídit provoz?
- Proč platí, že nejdražší na podnikání je ego?
- Proč roste oblíbenost fast foodů?
- Kdy vlastně zavřít nerentabilní provoz?
- Co všechno může například ovlivňovat úspěch podniku?
- Jaké koncepty dnes v oboru vítězí?
- Co si myslí o názorech Zdeňka Pohlreicha?
- Co do jeho oboru přinesl zákaz kouření v restauracích?
- Jak se staví ke gastru mladí?
- Jaké trendy přinesl Covid a co všechno se změnilo?
- A jak může ovlivnit gastro byznys válka na Ukrajině?
- Jaká je úloha oborových asociací?