Offline Štěpána Křečka

Radek Pokorný: Hodnotu investičních vozů udává i jejich příběh

Radek Pokorný je spoluzakladatel fondu Engine Classic Cars Automobile Fund, který se zaměřuje na investování do ikonických vozů a investoři do něj mohou vstupovat prostednictvím BH Securities. Vedle toho je také vášnivým sběratelem historických aut, ale nejen těch, protože, jak sám říká, „je toho poměrně málo, co nesbírá“. O svém příběhu a vztahu k automobilismu, chybějící klubové kultuře, o fondových unikátech, ale třeba i o tom, co všechno určuje cenu investičních vozů, si přišel popovídat do Štěpánova podcastu. Jako výsledek Vám přinášíme příjemný rozhovor na atraktivní téma, který je určen všem milovníkům ušlechtilých vozů i investorům se zájmem o alternativní investice a "výnosy s vůní benzinu".

David Hauerland: Kvalitní zvuk je investicí do sebe

David Hauerland vybudoval v centru Prahy na bezmála šesti stech čtverečních metrech jedinečné poslechové studio VOIX, které je svým zaměřením unikátní pro Česko i zahraničí. V tomto showroomu shromáždil nejvýznamnější světové značky nejluxusnějšího audio a video vybavení. Schází se u něj odborníci, audiofilové, ale také lidé, kteří si rádi dopřávají „investic do sebe“, tentokrát v podobě audiovizuálních zážitků na nejvyšší dostupné kvalitativní úrovni. Se Štěpánem se setkali na zajímavé akci konané pod hlavičkou BHS Premium, která spočívala v párování hudby a vína. Štěpána kvalita zvuku ve VOIXU zaujala natolik, že bylo jasné, že Davida musí vyzpovídat v jednom ze svých podcastů. A právě toto povídání si nyní můžete poslechnout i Vy.

Miroslav Ševčík: Přerozdělujme méně, vraťme se k běžným systémům

Miroslav Ševčík je český ekonom a vysokoškolský učitel, proděkan a bývalý děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze. Do podcastu Offline Štěpána Křečka si přišel povídat o stavu české ekonomiky, mladé generaci i ekologických tématech. Jeho stanoviska jsou často vyhraněná a otevírají prostor pro nové pohledy i navazující diskuse. Také proto jsme rádi, že pozvání do našeho podcastu přijal a věříme, že si tento díl užijete.

Zdeněk Lepka: Někteří klienti jsou s námi už od začátku trhu

Zdeněk Lepka je ředitel a předseda představenstva společnosti BH Securities, obchodníka s cennými papíry, který působí na kapitálovém trhu již šestadvacátým rokem. Ve firmě pracuje od jejího založení v roce 1993 a prošel si téměř všemi pozicemi, které ve firmě existují. Dnes, společně se svým týmem, určuje vizi a směr, kterým se BHS vydává, a stojí také za fondem zaměřeným na investování do raritních automobilů. Když přijal Štěpánovo pozvání do podcastu, povídali si o tom, jak se dělaly obchody krátce po revoluci, o tom, co považuje ve firmě za klíčové pro její úspěch, a nebo třeba o tom, proč investory v budově BHS na pražských Příkopech po vstupu přivítají Andy a Arthur, dva unikátní exempláře kakadu moluckého.

Martin Hrkal: Práci nejlepšího makléře si musíte odmakat

Martin Hrkal patří mezi nejúspěšnější makléře a obchodníky BHS, ve firmě působí už 13 let a objem investičního majetku jeho klientů je téměř jedna miliarda korun. Nastoupil v době konjuktury a rostoucích trhů, ale prošel si také úskalími období hospodářské krize. Do podcastu si se Štěpánem přišel popovídat o svých zkušenostech i o tom, jak on sám konkrétně postupuje při práci s investory a co je potřebné k tomu, aby byl obchodník v oblasti finačního businessu opravdu úspěšný.
Reklama

Leoš Jirman: Kapitálové trhy ve světovém kontextu

Leoš Jirman na kapitálovém trhu působí od roku 1992, kdy nastoupil do Investiční a Poštovní banky, a.s. v rámci projektu zavádění systému pro obchodování s cennými papíry. Ve společnosti BH Securities, a.s. působí s přestávkami od roku 1994, nejprve na pozici analytika českého kapitálového trhu se zaměřením zejména na investiční fondy vzniklé v kupónové privatizaci, později se jako portfolio manažer přeorientoval na zahraniční akciové a dluhopisové trhy. V letech 2006-2010 pracoval jako analytik v ČNB. Se Štěpánem si v podcastu povídají o aktuálním dění na kapitálových trzích, o faktorech, které jej ovlivňují a možných scénářích, které mohou nastat.

Vladimír Lekeš: Kupka má před sebou velkou budoucnost

Vladimír Lekeš jako první v České republice začal obchodovat s obrazy Františka Kupky a jeho společnost Adolf Loos Apartment and Gallery stojí za rekordními prodeji Kupkových obrazů a mnoha dalších českých malířů. Aktuálně chystá akci, kde se bude dražit obraz Oskara Kokoschky za dosud rekordní vyvolávací cenou v historii porevolučního Česka. Nejnovějším úspěchem Vladimíra Lekeše je vypracování podrobného Catalogue Raisonné – prvního uceleného soupisu olejomaleb Františka Kupky. Vladimír Lekeš je jako jediný český znalec zapsán v prestižním Guide international des experts et spécialistes vydávaném ve Francii. Obdržel mezinárodní cenu Trebbia za rok 2017 za podporu kultury a umění. Se Štěpánem si povídali o umění, jeho hodnotě, dražbách, Kupkovi i dalších autorech.

Dagmar Fialová: Jak vyrobit nejlepší Pálavu světa

Dáša Fialová je obchodní a marketingová ředitelka vinařství Sonberk, které se svou Pálavou ročníku 2015 ovládlo celou kategorii v jedné z nejprestižnějších světových soutěží, pořádané londýnským časopisem Decanter, právě Pálava zde získala titul nejlepšího suchého aromatického vína světa. Se Štěpánem si povídala o tom, jak na Moravě vyrábět vína světového formátu i o tom, v čem spočívá moderní vinařský přístup oproti tomu tradičnímu. To vše v dobrém rozmaru u sklenky výborného vína právě ze Sonberku.

Markéta Burešová: O regulaci kapitálového trhu

Markéta Burešová je vedoucí oddělení compliance společnosti BHS. Její každodenní práce spočívá v kontrole regulatorních kritérií, která musí splňovat licencované subjekty kapitálového trhu. V tomto podcastu si se Štěpánem Křečkem povídala o tom, jaké výzvy sílící regulace přináší samotným obchodníkům s cennými papíry, ale také o tom, jak a v čem pomáhá samotným investorům.  

Jan Prokop: Luxusní hodinky jako investice

Jan Prokop je zakladatel a spolumajitel hodinářské firmy Prokop&Brož, která vyrábí prémiové zakázkové hodinky v limitovaných sériích a dodává je těm nejnáročnějším zákazníkům v naší zemi i mimo ní. Jeho profesní minulost zahrnuje působení na kapitálovém trhu a v podcastu si povídal se Štěpánem Křečkem o tom, jak funguje odvětví kusové výroby unikátních hodinek a investování do tohoto luxusního zboží, které spojuje materiální hodnotu s příběhy a emocemi.

Tomáš Matuška: O dnešní burze a kapitálových trzích

Tomáš Matuška je vedoucí obchodního oddělení BH Securities a akciovému trhu se aktivně věnuje na denní bázi více než dvacet let. V podcastu ho Štěpán Křeček vyzpovídal na zajímavá aktuální burzovní témata, která mohou pomoci poodhalit některé souvislosti a vysvětlit dění na dnešních kapitálových trzích.
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama