Offline Štěpána Křečka

Tatiana Čabáková: Odliv mozků ze Slovenska do ČR je stále silný

Tatiana Čabáková se narodila a vyrostla v Martině, ve městě, které leží v údolí mezi Malou a Velkou Fatrou. Díky tomu celoživotně miluje tyto kopce, kam rádi jezdí i čeští turisté. Vystudovala žurnalistiku v Bratislavě, kde později pracovala ve Slovenském rozhlasu. Do Prahy se přestěhovala za svým manželem, žije tady již 23 let. Kromě toho, že pracuje v Českém rozhlasu jako moderátorka a editorka slovenského vysílání, již 20 let vede Nadaci pro rozvoj vzdělání. A právě především o této nadaci, kterou BH Securities dlouhodobě podporuje, si přišla popovídat se Štěpánem do studia. Výsledně však diskuse přinesla i další, širší témata, jako jsou například odliv mladých talentů ze Slovenska, úloha novinářské profese či širší pojetí a výklad svobody tak, jak jí dnes můžeme vnímat a vykládat.

Radovan Vávra: Investorův průvodce po galaxii 3/3

Radovan Vávra je milující manžel, hrdý otec, pravidelný psovod a primitivní antikomunista. Vystudoval ekonomii, dříve vedl Komerční banku, dnes je uznávaným investorem. Se Štěpánem již v květnu tohoto roku natočili podcast o ekonomických a investičních tématech, který se setkal s velmi kladným ohlasem. A právě proto se setkali ve studiu podruhé, aby mohli diskutovat znovu a více do hloubky. Výsledkem je seriál podcastů o třech dílech, které vám představíme postupně. Dnes vám přinášíme poslední, závěrečnou epizodu, v níž společně probrali další řadu investorských témat i konkrétních akciových titulů.

Radovan Vávra: Investorův průvodce po galaxii 2/3

Radovan Vávra je milující manžel, hrdý otec, pravidelný psovod a primitivní antikomunista. Vystudoval ekonomii, dříve vedl Komerční banku, dnes je uznávaným investorem. Se Štěpánem již v květnu tohoto roku natočili podcast o ekonomických a investičních tématech, který se setkal s velmi kladným ohlasem. A právě proto se setkali ve studiu podruhé, aby mohli diskutovat znovu a více do hloubky. Výsledkem je seriál podcastů o třech dílech, které vám představíme postupně. Dnes vám přinášíme druhý z nich, který se již zaměřoval na konkrétní segmenty akciového trhu, jejich šampiony a poražené. I tentokrát vznikla zajímavá diskuse plná nových vhledů a úhlů pohledu. Příjemný poslech!

Radovan Vávra: Investorův průvodce po galaxii 1/3

Radovan Vávra je milující manžel, hrdý otec, pravidelný psovod a primitivní antikomunista. Vystudoval ekonomii, dříve vedl Komerční banku, dnes je uznávaným investorem. Se Štěpánem již v květnu tohoto roku natočili podcast o ekonomických a investičních tématech, který se setkal s velmi kladným ohlasem. A právě proto se setkali ve studiu podruhé, aby mohli diskutovat znovu a více do hloubky. Výsledkem je seriál podcastů o třech dílech, které vám představíme postupně. Dnes vám přinášíme první z nich, který se zabýval především makroekonomickými tématy a hospodařením státu. V následujících dvou dílech si pak budete moci poslechnout o konkrétních akciových titulech, názorech na ně i praktických investorských strategiích.
Reklama

Jiří Grund: Poptávka po datových službách posílí

Jiří Grund je prezident Asociace provozovatelů mobilních sítí (APMS), vystudoval MSc a MBA na Nottingham Trent University (UK). V minulosti řídil marketing a komunikaci ve společnostech Microsoft, na Ministerstvu obrany či v Českých radiokomunikacích. Od roku 2017 se v barvách APMS aktivně podílí na vytváření lepšího prostředí pro budování telekomunikační infrastruktury v ČR. Je ženatý, má 3 děti. Se Štěpánem si v podcastu povídali o telekomunikačním businessu, jeho konkrétních dopadech na život v Česku i možných směrech, kterými se může vydávat.

Tomáš Havryluk: Pro Alzu je klíčový gen přizpůsobivosti

Tomáš Havryluk, místopředseda představenstva Alza.cz a.s. vystudoval softwarové inženýrství na Českém vysokém učení technickém v Praze. Ještě během studií, v roce 2007, nastoupil do společnosti Alza.cz, kde zakládal její IT oddělení a stál u zrodu mnoha inovací, které nastavily nové standardy české e-commerce. Během sedmi let se stal členem nejužšího vedení firmy jako místopředseda představenstva. Z této pozice v současné době řeší zejména strategické projekty společnosti a zodpovídá za její hospodaření.

Tomáš Šebek: Investujme do zdraví, ne do zdravotnictví

Tomáš Šebek je známý český chirurg, který pracuje v pražské Nemocnici na Františku. Účastnil se řady humanitárních misí s organizací Lékaři bez hranic, například na Haiti, v Afghánistánu, Jižním Súdánu či Jemenu. O své práci napsal několik knih a stál také u zrodu populárního webu uLékaře.cz. Se Štěpánem si povídali o zdraví i zdravotnictví a v podcastu probrali řadu souvisejících otázek.

Kateřina Thorová: Autismus vyžaduje přijetí

Kateřina Thorová je doktorka klinické psychologie a metodická ředitelka neziskové organizace Nautis, která se zabývá komplexní podporou klientů s poruchou autistického spektra a jejich rodin. Se Štěpánem si do podcastu přišla popovídat o tom, jak se porucha autistického spektra projevuje a jak je vhodné k ní přistupovat.

Roman Joch: Křivdy minulosti nejde nahradit křivdami novými

Doktor Roman Joch je publicista a vysokoškolský pedagog, který pracuje pro Občanský institut. Hlásí se ke konzervativním postojům a katolické církvi. Do studia za Štěpánem přišel popovídat nad širšími politickými a společenskými souvislostmi, ale také komentovat konkrétní události včetně možných pohledů na to, v co mohou vyústit.
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama