Apple představil funkci, která mění iPhony v platební terminály

Funkce má být spuštěna ještě v letošním roce...

Apple představil funkci, která mění iPhony v platební terminály
 Redakce
Redakce

Americká společnost Apple představila novou funkci, která umožní podnikům přijímat platby kreditními kartami a digitální platby pouze za pomoci iPhonu, tedy bez hardwarových systémů, jako jsou terminály Square společnosti Block. Přístroje iPhone se díky této funkci promění v platební terminál, oznámil Apple. Funkce má být spuštěna ještě v letošním roce.

Funkce bude využívat technologii blízkopolní komunikace (NFC) pro provádění všech druhů plateb, včetně plateb mezi iPhony. Apple dodal, že nebude vědět, co se kupuje ani kdo nakupuje.

Reklama


Jako první nabídnou funkci Tap to Pay letos na jaře firemním zákazníkům v USA služby Stripe a Shopify Point.

Reklama


Apple posiluje své finančně technologické služby. V roce 2019 ve spolupráci s bankou Goldman Sachs nabídl vlastní kreditní kartu a údajně chce nabídnout také službu kup hned, plať později.


Zdroj: ČTK
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama