Google zvýší investice do datových center

Investice letos vytvoří nejméně 12.000 pracovních míst na plný úvazek...

Google zvýší investice do datových center
 Redakce
Redakce

Americká společnost Google ze skupiny Alphabet plánuje investovat v letošním roce 9,5 miliardy USD (214,6 miliardy Kč) do svých kanceláří a datových center v USA. Investice letos vytvoří nejméně 12.000 pracovních míst na plný úvazek, oznámila dnes společnost.

Google tak letos navýší své investice z loňských sedmi miliard USD. Zaměřit se chce hlavně na datová centra v několika státech jako Nevada, Nebraska a Virginie. Google také letos otevře novou kancelář v Atlantě. Nadále bude investovat do kanceláří v domovském státě Kalifornie.

Reklama

"Mohlo by se zdát, že je nelogické zvyšovat investice do fyzických kanceláří, když zavádíme větší flexibilitu ve způsobu práce. Přesto věříme, že je důležitější než kdy jindy investovat do našich kampusů," uvádí se v prohlášení.

Google se snaží vrátit zaměstnance zpátky do některých svých kanceláří v USA, Británii a Asii a Tichomoří tím, že jim nařizuje práci z kanceláře nejméně tři dny v týdnu. Mění tak předchozí politiku umožňující zaměstnancům pracovat z domova kvůli obavám z covidu-19, napsala agentura Reuters.


Zdroj: ČTK
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama