Microsoft varoval uživatele služby Azure kvůli bezpečnostní slabině

Americký softwarový gigant Microsoft varoval uživatele své cloudové služby Azure, že hackeři mohli...

Microsoft varoval uživatele služby Azure kvůli bezpečnostní slabině
 Redakce
Redakce

Americký softwarový gigant Microsoft varoval uživatele své cloudové služby Azure, že hackeři mohli využít bezpečnostní slabiny k získání přístupu k jejich datům. Dodal nicméně, že už slabinu odstranil a že o jejím zneužití hackery nemá žádné důkazy. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

"Naše vyšetřování neodhalilo žádný nepovolený přístup k datům zákazníků," uvedl Microsoft. Zákazníkům zároveň vzkázal, že pokud od něj neobdrželi žádné upozornění, nemusejí v souvislosti s touto slabinou podnikat žádné kroky.

Reklama


Slabinu odhalila společnost Palo Alto Networks, která o problému v červenci informovala Microsoft. Výzkumník Ariel Zelivansky z firmy Palo Alto Networks označil za pravděpodobné, že hackeři slabinu nevyužiti k reálnému útoku. Upozornil, že jeho týmu trvalo měsíce, než se mu podařilo využít slabiny k proniknutí do systému.

Reklama


Microsoft je známý zejména díky operačnímu systému Windows a herním konzolím Xbox. V poslední době jsou však důležitým motorem růstu podniku cloudové aktivity, včetně služby Azure.


Zdroj: ČTK




"Pandemie koronaviru srazila na kolena mnohá odvětví v ekonomice. Má však i své vítěze, mezi které můžeme zařadit herní průmysl. Ten si v koronavirové době vychoval nové hráče, kteří jsou ochotni za videohry utrácet stále více peněz."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama