Nintendo zvýšilo provozní zisk o deset procent

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo zvýšil ve třetím čtvrtletí svého finančního...

Nintendo zvýšilo provozní zisk o deset procent
 Redakce
Redakce

Japonský výrobce herních konzolí a videoher Nintendo zvýšil ve třetím čtvrtletí svého finančního roku provozní zisk o deset procent na 252,5 miliardy jenů (47,2 miliardy Kč). Firma dnes ve své výsledkové zprávě také uvedla, že zvýšila celoroční odhad zisku o osm procent na 560 miliard jenů. Za devět měsíců do konce prosince prodala bezmála 19 milionů konzolí Switch, jejich celkový prodej tak přesáhl 100 milionů a překonal i prodej předchozí konzole Wii.

Výrobce her se snaží prodloužit životnost stárnoucího systému a loni v říjnu uvedl na trh model OLED, kterého se do konce roku prodaly téměř čtyři milionu kusů. Firma nicméně snížila celoroční odhad prodeje konzole z předchozích 24 milionů na 23 milionů kusů. Tento krok následuje po snížení výhledu konkurenční společnosti Sony. Výrobci se potýkají s nedostatkem součástek.

Reklama


"Nebylo by přínosem, kdybychom najednou přibrali lidi, kteří nemají způsob myšlení společnosti Nintendo," řekl prezident společnosti Šuntaro Furukawa k případným akvizicím. Nevyloučil, že se firma zaměří na oblast metaverza.

Reklama


Myšlenka metaverza, tedy on-line světa, v němž uživatelé hrají hry, nakupují a pracují, je hnacím motorem investic mimo jiné v případě společnosti Meta Platforms, která je mateřskou společností Facebooku, připomíná agentura Reuters. Nintendo se metaverzu bude věnovat, pouze pokud zajistí "překvapení a zábavu", na které se firma zaměřuje, řekl Furukawa.


Zdroj: ČTK
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama