Trumpova sociální síť vzbudila velký zájem investorů

Sociální síť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa chce získat až miliardu dolarů prodejem akcií...

Trumpova sociální síť vzbudila velký zájem investorů
 Redakce
Redakce

Sociální síť bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa chce získat až miliardu dolarů prodejem akcií. Platforma s názvem Truth Social bude konkurovat zavedeným sociálním sítím jako je Twitter nebo Facebook. Spuštěna by měla být již v prvním čtvrtletí příštího roku. Zatím však běžné uživatele moc nezajímá a spíše uchvátila investorskou veřejnost.

Na konci října bylo sděleno, že účelová akviziční společnost (SPAC) s názvem Digital World Acquisition Corp fúzuje s Trump Media & Technology Group. Součástí tohoto uskupení je i sociální síť Truth Social. Toto oznámení způsobilo nákupní horečku na burze. Cena akcie se zvedla z 10 dolarů na více než 90 dolarů. Následně však klesla na aktuálních 46 dolarů. I tak udělala investorům velkou radost.

Reklama

 

[sc:mediahub id=386]

Reklama


Truth Social nebudí jen nadšení, ale stává se i terčem kritiky. Například Wall Street Journal upozornil, že Donald Trump během svého působení ve funkci prezidenta řekl 30 573 lživých nebo zavádějících výroků. To vychází zhruba na 21 nepravd každý den v úřadě. Otázkou tedy je, jak bude vypadat sociální síť, kde Donald Trump obsadí hlavní roli.


Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama