50 000 dolarů za bitcoin

V posledních dnech můžeme pozorovat další spanilou jízdu bitcoinu...

50 000 dolarů za bitcoin
 Redakce
Redakce

V posledních dnech můžeme pozorovat další spanilou jízdu bitcoinu. Tu odstartoval Elon Musk, když oznámil, že jeho automobilka Tesla nakoupila bitcoiny za 1,5 miliardy dolarů. Od tohoto okamžiku cena bitcoinu silně narůstá a prozatím se zastavila na úrovni 50 547,7 dolaru.

Bitcoin pokořil hranici 50 000 dolarů jen na 7 minut. Následně se jeho cena snížila těsně pod tuto úroveň. To, kam zamíří cena bitcoinu v budoucnu, je velkou otázkou, nad kterou si lámou hlavy mnozí investoři. Vysoká proměnlivost ceny bitcoinu by nám měla naznačovat, že dojde ke korekci. O tom investoři hovoří již od úrovně 20 000 dolarů za bitcoin.

Reklama

Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:


Reklama

Při obchodování s bitcoinem se projevuje takzvaný FoMO efekt (Fear of Missing Out). Ten vyvolává strach v lidech, že propásnou jedinečnou příležitost na trhu. Strach se následně přetavuje do zběsilého nakupování bitcoinu, které vede k dalšímu růstu jeho ceny. Tím se FoMO efekt posiluje, až zdeptá další, do té doby zdrženlivější jedince, kteří postupně naskakují do stále rychleji jedoucího vlaku.

[sc:articleform id=10 articleid=1558]




"Společnost Mastercard podpořila růst ceny bitcoinu. Oznámila, že otevře platební síť pro kryptoměny, kde bitcoin bude hrát významnou roli. Jedná se o další ze série kroků na cestě vedoucí k uznání bitcoinu jako globálního platidla, které bude fakticky využíváno k provádění transakcí."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama