Honeywell koupí za 1,9 miliardy USD technologickou firmu CAES Systems

Pro firmu je to už třetí akvizice v letošním roce...

Honeywell koupí za 1,9 miliardy USD technologickou firmu CAES Systems
 Redakce
Redakce

Americká společnost Honeywell převezme od investiční firmy Advent International za 1,9 miliardy USD (44,1 miliardy Kč) podnik CAES Systems, který se zabývá technologiemi pro letectví a obranu. Honeywell to uvedl v dnešní tiskové zprávě. Pro firmu je to už třetí akvizice v letošním roce a jejím cílem je posílit růst společnosti.

Honeywell se rozhodl reorganizovat své podnikání s cílem zaměřit se na současné hlavní velké trendy, jako je automatizace, letectví a transformace energetického sektoru. V posledních letech společnost zdvojnásobila počet fúzí a akvizic, aby posílila růst v segmentech s vysokým výkonem, a zároveň se zbavuje divizí, které nejsou v souladu s její růstovou strategií.

Reklama

Firma CAES byla dříve známá jako Cobham Advanced Electronic Solutions. Navrhuje, vyvíjí a testuje elektroniku, jako jsou anténní systémy a komunikační sítě pro letecké a obranné společnosti. Dohoda přichází v době, kdy přední obranné společnosti zaznamenávají růst zakázek v reakci na vleklé konflikty, včetně ruské invaze na Ukrajinu a války v Pásmu Gazy.

Dohoda poskytne firmě Honeywell další automatizovaná zařízení a zhruba 2200 zaměstnanců. Mnozí z nich jsou vysoce kvalifikovaní inženýři, kteří mohou posílit činnosti v odvětví letectví a kosmonautiky. Transakce by měla být dokončena v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Koncern Honeywell působí i v České republice, společnost Honeywell Aerospace Olomouc v Hlubočkách u Olomouce vyrábí a opravuje letecké motory. V Brně se pak nachází největší výzkumné a vývojové centrum firmy v Evropě, pracuje tam přes 1000 zaměstnanců.

 

Zdroj: ČTK

Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama