T-Mobile zvýšil provozní zisk na 3,08 miliardy korun

T-Mobile zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o 3,8 procenta na 7,27 miliardy korun...

T-Mobile zvýšil provozní zisk na 3,08 miliardy korun
 Redakce
Redakce

Operátor T-Mobile zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o 3,8 procenta na 7,27 miliardy korun. Provozní zisk EBITDA se zvýšil o 6,2 procenta na 3,08 miliardy Kč. Spotřeba dat v mobilní síti vzrostla o 57 procent. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Konkurence dosud výsledky neoznámila.

Mobilní služby společnosti využívalo v prvním čtvrtletí 6,3 milionu zákazníků, což je meziročně o 2,5 procenta více. Vzrostl především podíl tarifních zákazníků, kterých je 3,7 milionu, oproti mírnému poklesu počtu zákazníků využívajících předplacené karty. I v prvním čtvrtletí pokračoval trend snižujícího se objemu provolaných minut, který meziročně klesl o 11 procent.

Reklama

Počet uživatelů pevného internetu se zvýšil o sedm procent na 401.000, televizní služby využívalo 219.000 zákazníků, tedy o desetinu meziročně více. Na poli vysokorychlostního internetu byla zásadním počinem prvního čtvrtletí dohoda T-Mobile s Vodafonem o výstavbě a vzájemném zpřístupnění vysokorychlostní infrastruktury. Projekt v praxi přinese i efektivnější a šetrnější přístup k životnímu prostředí a menší zásahy do života lidí a infrastruktury měst. Bude potřeba méně výkopových i stavebních prací, což zkrátí celkový čas výstavby.

"Naším dlouhodobým cílem je pokrytí celého Česka vysokorychlostním internetem. Stabilní a dostupné připojení zvládající velký objem přenášených dat je pro konkurenceschopnost lokálních firem, ale vůbec celé země naprosto klíčové. Už v loňském roce se nám podařilo přivést k optice 284.000 domácností v 75 městech a dohoda o spolupráci nám umožní postup výstavby klíčových infrastruktur výrazně zrychlit,“ uvedl generální ředitel José Perdomo Lorenzo.

Reklama

Specializovaná divize T-Business, která se zaměřuje na kyberbezpečnost, Průmysl 4.0, ale také IT služby spojené s cloudem a datovými centry, tvoří už 42 procent celkových tržeb T-Mobilu. Divize provozuje sedm datových center a cloudové služby s více než 3500 virtuálními servery.

V souvislosti s digitální transformací představila mateřská skupina Deutsche Telekom na konci února novou podobu svého loga. Nové, kompaktnější jednotné logo pro celý svět má ve svém středu písmeno "T“, které bude také v centru komunikace. Zároveň větší důležitost získává korporátní magentová barva, která bude postupně včleňována i do názvů jednotlivých produktů. V České republice je to například možnost sdružit si více služeb do jedné pod názvem Magenta 1.


Zdroj: ČTK
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama