Štěpán Křeček

Štěpán Křeček
hlavní ekonom BHS

Pracuje na pozici hlavního ekonoma u obchodníka s cennými papíry BH Securities a.s., kde odpovídá za tvorbu makroekonomických analýz a strategických podkladů. Je autorem populárního podcastu Offline Štěpána Křečka, který si již poslechly statisíce lidí. Rovněž se věnuje komunikaci s veřejností a médii. Aktuálně patří mezi nejcitovanější české ekonomy.

Jak investovat malé částky

Investice, analýza trhu nebo nákup zlatých cihel. Taková témata řešila ještě před sto lety pouze úzká skupina vysoce postaveného a movitého obyvatelstva. Tuto minulost již však naše společnost nechala za zády. Investorem se tak v současnosti může stát prakticky kdokoliv, kdo má finanční prostředky navíc.

Jak fungují dluhopisy

Mnoho lidí se na začátku své investiční cesty zajímá o různé investiční nástroje, dluhopisy nevyjímaje. Jsou totiž jednou ze zajímavých možností při zvažování, jak investovat své úspory. Jaké jsou druhy dluhopisů a jaké jsou jejich pro a proti? To se dozvíte v tomto článku.

Jak fungují akcie

Akcie jsou jedním z nejznámějších termínů neodlučně spjatých se světem investic. Neméně významné jsou také z hlediska financí podniku a ekonomie obecně. Aby investor porozuměl podkladovému aktivu, měl by jej chápat i v jiném než investičním kontextu. Proto je zde tento článek, který popisuje, jak akcie fungují a jaký je jejich význam.

Jak poznat zlato - kompletní průvodce ověření pravosti

Investování do zlata je jednou z nejstarších a nejspolehlivějších metod ochrany majetku. Ale jak poznat, že zlato které máte je skutečně pravé? Tento článek vám poskytne komplexní pohled na to, jak rozpoznat pravé zlato. Nakonec zlato je symbolem luxusu, moci a bohatství, a jeho historie sahá daleko do minulosti.

Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama