Čínská vakcína proti koronaviru bude hotová do konce roku

Čína má v závěrečné fázi klinických studií čtyři vakcíny proti onemocnění COVID-19...

Čínská vakcína proti koronaviru bude hotová do konce roku
 Redakce
Redakce

Čína má v závěrečné fázi klinických studií čtyři vakcíny proti onemocnění COVID-19. Podle čínských vědců probíhá dosavadní testování vakcín hladce a bez komplikací. Pro širokou veřejnost by vakcíny mohly být k dispozici již v listopadu nebo v prosinci letošního roku.

Na vývoji tří vakcín se podílí specializované pracoviště China National Pharmaceutical Group, které nese název Sinopharm. Toto pracoviště spolupracuje se společností Sinovac Biotech. Čtvrtou vakcínu, která je určena pro čínskou armádu, vyvíjí společnost Cansino Biologics.

Reklama


Na dané téma si můžete poslechnout více v podcastu:

Reklama


 

Dílčí úspěchy ve vývoji vakcín proti koronaviru zaznamenávají i společnosti z Euroamerického světa. Na rozdíl od čínských společností se však většinou zavázaly, že budou dodržovat standardy vědeckých studií a odmítnou jakýkoli politický tlak, který by měl vést k urychlení procesu vzniku vakcín.


[sc:articleform id=10 articleid=1271]



"Zprávy o pokrocích ve vývoji vakcín proti koronaviru výrazně zlepšily náladu na trzích. Rozhodování investorů je však stále zatíženo mnoha nejistotami. V následujících měsících lze proto očekávat turbulentní vývoj na trzích."

Štěpán Křeček, hlavní ekonom BHS
Reklama

Vědomosti dne

Jak obchodovat s akciemi

Svět velkých financí a tradingu na burzách je nyní otevřenější, než kdy dřív. Investiční strategie, které byly dříve výsadou malé skupiny finančníků, jsou dnes přístupné každému, kdo si zřídí účet u brokera, kterých je celá řada. Než se ale investor vrhne do světa obchodování akcií, měl by znát základní termíny a principy.

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Reklama
Reklama