CTP B.V - Nová emise na BCPP

CTP B.V - Nová emise na BCPP
 Redakce
Redakce

O společnosti

Společnost CTP byla založena v roce 1998 v České republice. Postupem času se vypracovala na pozici největšího developera průmyslových nemovitostí ve střední a východní Evropě. V současnosti spravuje 70 logistických parků s více než 450 budovami a zaměstnává přes 400 lidí.

Reklama

Mezi její zákazníky patří například DB Schenker, DHL, ABB, Primark, Lenovo, Honeywell, Bridgestone, Thermo Fisher a DSV. Hrubý příjem i navzdory pandemii společnosti meziročně vzrostl o 15 procent na 344 milionů euro. Na konci roku 2020 měla ve výstavbě 740 000 metrů čtverečních pronajímatelných ploch, které by měly být dokončeny letos. V současnosti vlastní budovy o rozloze 6,3 milionu čtverečních metrů.

Schválený prospekt a vstup na trh

Reklama

Akciím byl udělen ISIN NL00150006R. Společnost požádala o přidělení tickeru CTPNV na amsterdamské burze. Obchodovní s akciemi CTP na pražské burze i v Amsterdamu by mělo být zahájeno současně de 25.3.2021. Detailní informace včetně prospektu lze nalézt zde: https://www.ctp.eu/investors/ipo-documentation

Nabízené akcie

Společnost v rámci IPO nabídne v Amsterdamu institucionálním investorům až 61,017 milionu nových akcií. V rámci opce bude možné navýšit množství akcií o více než 9 milionů akcií. Akcie bude možné získat až při samotném zahájení veřejného obchodování. Cenové rozpětí je stanoveno mezi 13,5 až 16 eury, což by znamenalo tržní kapitalizaci v rozmezí 5,4 – 6,5 miliardy eur. 


[sc:articleform id=1 articleid=2289]

Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama