Americké akcie v pondělí uzavřely převážně beze změny

Akcie společnosti McDonald's v pondělí vzrostly o více než 4 %, přestože společnost ve 2. čtvrtletí nedosáhla zisku, protože zákazníci šetřili na fastfoodu.

Americké akcie v pondělí uzavřely převážně beze změny
Timur Barotov
Timur Barotov

Americké akcie v pondělí uzavřely převážně beze změny a zahájily tak údaji a výsledky nabitý týden. 

Akcie společnosti Tesla v pondělí posílily o více než 5 % poté, co Adam Jonas z Morgan Stanley vyjádřil pozitivní názor na společnost. Analytik označil výrobce elektromobilů za nejlepší volbu s odkazem na potenciál společnosti Tesla generovat kladné peněžní toky po zavedení opatření na snížení nákladů a restrukturalizaci. Akcie společnosti Tesla po většinu června rostly, ale na začátku tohoto měsíce začaly vykazovat výrazné známky poklesu. Minulý týden se akcie propadly o více než 12 % během jedné seance poté, co společnost zveřejnila smíšené výsledky za druhé čtvrtletí a odhalila, že růst v letošním roce bude „výrazně nižší“ než v roce 2023.

Reklama

Společnost Apple dává vývojářům možnost nahlédnout do své chystané platformy Apple Intelligence AI tím, že v pondělí vydala nejnovější vývojářské bety pro iOS, iPadOS a MacOS. Betaverze nazvané iOS 18.1, iPadOS 18.1 a macOS Sequoia jsou prvními, které obsahují očekávaný software Apple Intelligence, který společnost debutovala na své červnové Světové vývojářské konferenci (WWDC). Vývojářský beta program společnosti Apple poskytuje tvůrcům aplikací přístup k nadcházejícím verzím softwaru společnosti, aby jej mohli otestovat a začlenit jeho funkce do svých vlastních aplikací. Apple také vydává veřejné beta verze pro běžné uživatele, kteří si mohou vyzkoušet jeho nejnovější softwarové nabídky předtím, než je na podzim zpřístupní obecně.

Akcie společnosti McDonald's v pondělí vzrostly o více než 4 %, přestože společnost ve 2. čtvrtletí nedosáhla zisku, protože zákazníci šetřili na fastfoodu. To dokazuje, že ani nejdominantnější americký hráč na trhu rychlého občerstvení není imunní vůči náročným makro podmínkám. Spotřebitelé jsou při utrácení náročnější, uvedl generální ředitel Chris Kempczinski ve zprávě o výsledcích. Společnost rovněž předpokládá, že tržby ve stejných prodejnách budou v nadcházejících čtvrtletích nadále klesat. Akcie společnosti McDonald's v pondělí ráno vzrostly a zotavily se tak z počáteční negativní reakce při otevření trhu po čtvrtletních výsledcích řetězce rychlého občerstvení. Pozitivní odezva investorů pozvedla celý sektor rychlého občerstvení. 

Reklama

Investiční upozornění

Analýzy slouží pouze pro informační účely a jsou poskytovány v rámci informační podpory klientům Společnosti, nejde o investiční poradenství či poradenskou službu, neboť tyto činnosti Společnost nenabízí a neprovádí. Analýzy slouží pouze pro informační účely a nepředstavují žádnou nabídku či výzvu uzavřít smlouvu týkající se investičního nástroje nebo investiční služby. Analýzy v žádném případě nepředstavují formu jakéhokoliv individualizovaného doporučení zákazníkovi, neberou v úvahu situaci a osobní poměry jednotlivých zákazníků, jejich finanční situaci, znalosti, zkušenosti, cíle nebo potřeby a jejich záměrem není doporučit konkrétní investiční nástroje nebo strategie konkrétním zákazníkům. Investiční nástroje zmíněné v analýzách nemusí být vhodné pro každého investora. Analýzy, včetně informací a názorů v nich obsažených, nelze mechanicky použít k nákupu, prodeji či jiné dispozici s investičními nástroji.

Více o akcie burza usa mcdonalds apple tesla

Timur Barotov
Timur Barotov
analytik BHS

Pracuje na pozici analytika u obchodníka s cennými papíry BH Securities a.s., kde odpovídá za tvorbu prognóz a analýzu prostředí na kapitálových trzích s převážným zaměřením na americké trhy. Vystudoval magisterský obor financí na Institutu ekonomických studií Univerzity Karlovy a věnuje se investování již od počátku svých studií. Mezi jeho profesní zkušenosti se řadí i poradenství v oblasti fúzí a akvizic a projektová analytika týkající se valuací společností.

Další články autora
Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama