nasdaq

Index S&P 500 vzrostl téměř 1 %

Americké akcie v pondělí uzavřely na maximech seance poté, co zaznamenaly nejlepší týden za poslední rok a trhy tak pokračovaly v prudkém obratu výprodeje na začátku srpna. Index S&P 500 vzrostl téměř 1 %. Průmyslový index Dow Jones si rovněž připsal 0,6 %, zatímco technologický Nasdaq Composite vzrostl zhruba o více než 1,4 %.

Akcie zažily nejlepší týden v roce 2024

Akcie zažily nejlepší týden v roce 2024, protože čerstvé ekonomické údaje pomohly zmírnit obavy z recese. Za celý týden vzrostl index S&P 500 o téměř 4 % a index Nasdaq Composite o více než 5,2 %. Průmyslový index Dow Jones mezitím vzrostl o téměř 3 %.

Reklama

Americké akcie zakončily úterní seanci pevně v zelených číslech

Americké akcie zakončily úterní seanci pevně v zelených číslech po třídenním propadu, který vymazal velkou část tržních zisků z roku 2024. Benchmark S&P 500 a technologický Nasdaq Composite vedly denní seanci, přičemž každý z nich vzrostl přibližně o 1 %. Dow Jones uzavřel růstem o přibližně 0,8 %.

Výprodej akcií na Wall Street se v pondělí výrazně zintenzivnil

Výprodej akcií na Wall Street se v pondělí výrazně zintenzivnil v důsledku rostoucích obav o stav americké ekonomiky. Index Dow Jones Industrial klesl o více než 1 000 bodů (-2,6 %). Index Nasdaq Composite se propadl o více než 3,4 %. Ztráty indexu S&P 500 kaskádovitě vzrostly o téměř 3 % a byly nejhorším dnem od roku 2022.

Za celý týden se index S&P 500 propadl o více než 2,5 %

V nejrušnějším letním týdnu na Wall Street se akcie propadly, protože slabá červencová zpráva o zaměstnanosti vyvolala obavy o zdraví americké ekonomiky a výsledky velkých technologických společností nedokázaly zmírnit obavy investorů. Za celý týden se index S&P 500 propadl o více než 2,5 %, zatímco index Nasdaq Composite klesl o více než 3,7 %.

Americké akcie se ve čtvrtek ocitly pod silným prodejním tlakem

Slabé ekonomické údaje a další prudký výprodej akcií čipových společností způsobily ztráty všech tří hlavních indexů den poté, co Fed naznačil pravděpodobné snížení sazeb v září. V čele ztrát stál technologický Nasdaq Composite, který po zahájení čtvrteční seance v zelených číslech klesl o 2,3 %.

Akcie se nacházejí uprostřed velmi významného týdne

Těsně před klíčovým zasedáním Fedu a čtvrtletními zprávami velkých technologických společností americké akcie klesly, přičemž je nejvíce táhne dolů společnost Nvidia, která je největším výrobcem čipů. Index S&P 500 se snížil o 0,5 %, zatímco technologický Nasdaq Composite klesl zhruba o 1,3 %. Index Dow Jones vzrostl o 0,5 %.

Reklama

Vědomosti dne

Proč cena zlata stále roste?

Zlato je cenný kov, který provází lidstvo po tisíciletí. Vždy bylo symbolem bohatství a napříč věky vždy dokázalo udržet svou hodnotu. A právě v tom spočívá jeho přitažlivost pro investory. Je to aktivum, které dlouhodobě obstálo přes všechny krize a ekonomické turbulence. Proč je zlato dobrá investice a proč jeho cena dlouhodobě roste?

Jak začít investovat

Investování je jedním ze způsobů, jak se účinně bránit proti inflaci a ochránit své peníze. Základem však je, poznat nejprve své možnosti, preference a stanovit si realistická očekávání. Váš investiční plán by měl počítat se třemi základy investování - výnosem, rizikem a likviditou.

Co je inflace a jak se projeví v investování?

Již druhá polovina roku 2021 přinášela první predikce možného turbulentního růstu cen v následujícím obdobím. V České republice v té době také začala pomalu stoupat míra meziroční inflace. Ze standardních z posledních let 2-3 % se inflace ke konci roku vyšplhala na 6,6 % a další růst na sebe nenechal dlouho čekat.

Reklama
Reklama